Боядисване с латекс - трикове от Прогипс Варна

актуално | съвети
Потърсете ни... Обадете ни се за безплатен оглед на Вашето жилище, офис или обект! 0897 87 69 16 или ни пишете
Вашите имена Телефон Адрес на обекта Запитване
Назад към всички съвети 26-03-2013
Боядисване с латекс – полезни трикове

 

Боядисването на стени е един процес, който изисква определени тънкости и умения. В тази статия ще се опитаме да покрием някои от триковете използване от професионалните бояджии, за да могат да вършат добре своята работа и техните клиенти да бъдат винаги доволни и щастливи.

Ето и нашите малки трикове, използвани от майсторите при боядисване на стени:

1. Подгответе всичко, включително подсигурете парцал и разтворител (вода) наблизо, които да използвате при евентуално възникване на непредвидено петно. Така ще можете бързо да го отстраните и да продължите работа по боядисването на стените.

2. Винаги четете указанията оставени на опаковката на латекса, който използвате. Така ще гарантирате ефективните си реакции при проблем при боядисване на стените.

3. Ако, освен боядисване на стени планирате боядисване на таван и боядисване на под, то е добре да започнете отгоре надолу, а именно от тавана, за да избегнете евентуални петна по пода Така дори те да се появят ще можете да коригирате ефекта, боядисвайки последен пода в помещението. Добра практика е да покриете с найлон или вестници пода, за да не ви се налага да се стараете повече при неговото последващи боядисване.

4. Ако планирате боядисване на стени и боядисване на таван, то е добре двете неща да бъдат направени в един и същи ден, защото рязката граница, която ще се получи между тях със сигурност ще си личи в последствие.

5. Преди употреба разбъркайте добре латекса, за да се получи хомогенна смес, с която лесно да се справите при боядисване на стени или боядисване на таван.

6. Веднага след приключването на работата по боядисване на стени се погрижете да почистите с вода инструментите (четки, валяци и т.н.).

7. Ако искате да съхраните боята е добре да използвате прозрачни стъклени съдове, например буркани, защото ще можете да виждате в какво състояние е латекса, като е добре е той да се съхранява в помещения с относително средни температури.

http://bgarticle.com